Jeugdsoos
Geschreven door Alie de Vries   
maandag 26 november 2007 23:22

Jeugdsoos de Dump Ulrum

Jeugdsoos de Dump is sinds April 2009 gevestigd op Sportpark de Kley in Ulrum. Op 18 April 2009 vond de opening plaats van ons splinternieuwe onderkomen waar we al meer dan 10 jaar veel moeite voor hebben moeten doen en naar uitgekeken hebben.
In de tussentijd hebben we nog 6jaar lang ons onderkomen gevonden in een noodgebouw aan de Tilweg in Ulrum. Helaas is dit gebouw begin April van 2009 door een felle brand volledig verwoest, waardoor ook onze volledige inboedel verloren is gegaan. Dankzij vele dorpsgenoten en bedrijven konden we ons nieuwe gebouw 2 weken later nog gewoon openen.
Het gehele dorp is zeer tevreden met ons nieuwe onderkomen, al waren er in de buurt wel de nodige (opstart)problemen. Deze problemen zijn met behulp van de Gemeente de Marne zoveel als mogelijk verholpen.
Ons gebouw bied ruimte aan zo’n 100 bezoekers. Bijzonder blij zijn we met ons mega TV scherm van ruim 2m diagonaal, waar de bezoekers op kunnen gamen, een film kunnen kijken of natuurlijk live een voetbalwedstrijd bekijken.
[Foto gebouw, komt later]

Bestuur
• Voorzitter:           Jos Bronkema
• Vice-voorzitter:    Jasper vd Berg
• Secretaris:           Jasper vd Berg
• Penningmeester: Gerda vd Berg
• Lid:                     Peter Valkema
                             Klaas de Vries
                             Jelto Fokkens
                             Kirsten Meyboom
                             Lourens Musschenga
• Namens DBU:     Jan Fokkens
• Namens DBU:     Rene Vogel

Verder word ons bestuur ondersteund door het jongerenwerk van de Gemeente de Marne, stichting de Oude Ulo.
Bestuursvergaderingen worden iedere 2e dinsdag van de maand gehouden in ons gebouw aan de Leensterweg 43F in Ulrum.

Waarom een Jeugdsoos in Ulrum?
Waarom een Jeugdsoos in Ulrum, en wat maakt hem belangrijk voor Ulrum? De Jeugdsoos is een ontmoetingsplek voor de jeugd van Ulrum, in de leeftijd van ongeveer 12 tot 21 jaar.  De soos is 2 tot 3 maal per week geopend. Vrijdagavond is de vaste openingsavond. Eenmaal per maand organiseren we op zaterdagavond een feestavond, met een speciaal thema. Ook proberen we doordeweeks dinge te organiseren voor de jeugd.
Maar de Jeugdsoos heeft niet alleen de taak als ontmoetingsplaats voor de jeugd.  Het bestuur probeert ook overlast in ons dorp tegen te gaan, vaak in samenwerking met Dorpsbelangen Ulrum en het jongerenwerk. Een bekend en mooi voorbeeld hiervan zijn de grote problemen die in 2005 speelden in Ulrum, veel overlast van jeugd op verschillende plaatsen in het dorp. We hebben alle jeugd bijelkaar geroepen in de bovenzaal van Neptunes en zijn  een goed gesprek aangegaan met de jeugd,  ze een welkom gevoel te bieden binnen onze Jeugdsoos. Dit had duidelijk resultaat , de problemen werden met de week minder.
Ook zetten wij ons in voor activiteiten in het dorp. Zo organiseren veel activiteiten tijdens de Ulrummer feestweek, de 5 mei viering, koninginnedag etc.

Voor wie is de Jeugdsoos?
De jeugdsoos is er voor alle jeugd uit Ulrum en omstreken in de leeftijd van 12 tot 21 jaar. We bieden iedereen de kans  om zelf wat te doen in de soos of een feest te houden. De Jeugdsoos is er niet alleen voor iedereen, maar is ook van iedereen!! Dus iedereen die een keer een avondje wat wil drinken met vrienden, een verjaardagsfeest wil houden of een voetbalwedstrijd live wil kijken kan bij ons terecht.

Meer weten??
Voor meer info kun je kijken op onze Hyvespagina, dit is http://jeugdsoosulrum.hyves.nl 
Heeft U vragen, klachten of wilt u meer info dan kunt U ook bellen of mailen met Jasper vd Berg, via 06 21 27 29 89 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

     

 

Laatst aangepast op donderdag 22 oktober 2009 21:32